Zeeland populaire vakantiebestemming voor Nederlanders

Nederlanders kiezen door corona ook dit jaar voor een 'veilige' vakantie in eigen land. Zeeland behoort daardoor als één van de favoriete vakantiebestemmingen, blijkt uit het Vakantie Merkenonderzoek. Ook Middelburg scoort hoog als stad voor een dagje weg.
Strandhuisjes op het Nollestrand.
Strandhuisjes op het Nollestrand. © Anne-Marie van Iersel
Onze provincie staat in de lijst op plek vier achter Limburg, Gelderland en Noord-Brabant, maar blijft buitenlandse regio's zoals Toscane, Ibiza en de Franse Zuidkust ver voor. Vooral de Veluwe is populair omdat het voor ouderen als fijne vakantiebestemming wordt gezien. Jongeren tot dertig jaar willen het liefst een paar dagen naar Amsterdam.
Wie wel een vakantie naar het buitenland heeft geboekt, gaat vooral naar de Ardennen en Duitsland. Frankrijk staat opvallend genoeg pas op plek 22. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders nog geen vertrouwen hebben om het vliegtuig te nemen, waardoor autovakanties deze zomer populairder zijn.

Middelburg boven Parijs

Middelburg staat voor een citytrip op plek nummer zes. De provinciehoofdstad moet in de lijst Amsterdam, Maastricht, Scheveningen, Den Haag en Rotterdam voor laten. Maar door corona staat Middelburg dit jaar wel boven steden als Parijs, Londen en Barcelona.
Het Vakantie Merkenonderzoek werd gedaan onder 12.000 Nederlanders. Het is uitgevoerd door Beerda Brand Consultancy in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.