Blauwe Vlag Stavenisse: 'Supergaaf dat we hem hebben'

Met gepaste trots is vrijdagmorgen de blauwe vlag in de haven van Stavenisse gehesen. Dit gebeurde onder toeziend oog van een klein gezelschap. Wilbert van de Berge van de Watersportvereniging Stavenisse hees de vlag in de mast op de kop van de haven: "Super gaaf dat we hem hebben".
Het bord waarop staat dat de haven Stavenisse een blauwe vlag heeft.
De blauwe vlag voor de haven van Stavenisse. © Omroep Zeeland
Burgemeester Marleen Sijbers onthulde het bord aan de haven waarop staat dat de haven de vlag heeft. In een korte speech prees zij de watersportvereniging en het dorp om de inspanningen die ze verricht hebben om de haven zó te krijgen dat hij vlag-waardig is.
Prullenbakken
Volgens van den Berge was dat een kwestie van de puntjes op de i zetten. "We letten altijd al erg op de veiligheid en we zijn milieubewust. Als je zelf op vakantie gaat wil je ook dat je bestemming er netjes uitziet. We moesten alleen nog wat prullenbakken voor gescheiden afval neerzetten en dat soort kleine dingen".
De wapperende blauwe vlag in de haven van Stavenisse.
De wapperende blauwe vlag in de haven van Stavenisse. © Omroep Zeeland
De havenmeester hoopt dat door het verkrijgen van de blauwe vlag Stavenisse wat meer bekendheid krijgt. "Het dorp ligt prachtig aan de Oosterschelde, maar je kan ook zo naar het Veerse Meer. Het is hier prachtig. Stavenisse heeft het"!
Het doel van het keurmerk Blauwe Vlag is om over overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor veilig en schoon water en een gezond milieu. De vlag wordt in binnen en buitenland uitgereikt.