Beyoncé wil een Anne Frankboom en schrijft brief aan de burgemeester

'Beste burgemeester...', schrijft Beyonce Loose (11) in haar brief aan de gemeente. Zij legt samen met haar klasgenootjes Alwin, Tess, Luna en Iske-Me uit waarom ze aan de burgemeester van de gemeente Sluis een Anne Frankboom vragen. "Omdat wij bij geschiedenis hebben geleerd hoe belangrijk herdenken is."
Boom kinderen
Volgens juf Conny Tange zijn de leerlingen zelf met het idee gekomen om een boom aan te vragen. "We zijn als school al een aantal jaar druk bezig met herdenken." Het verhaal van Anne Frank werd besproken in de les. "De leerlingen vroegen of het niet leuk zou zijn als we in Oostburg ook zo'n boom zouden krijgen."
Omgewaaid
De echte Anne Frankboom is in 2010 in Amsterdam omgewaaid. Maar stekjes van de beroemde paardenkastanje, die Anne kon zien vanuit haar onderduikadres, zijn er nog wel. Veel scholen hebben inmiddels zo'n stekje gepland. De kinderen weten heel goed wat ze met de kastanje willen: "Wij willen de boom om naartoe te gaan om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken", zegt Tess de Puit (10). De brieven liggen op het gemeentehuis en de kinderen wachten op antwoord.
Kinderen boom Anne Frank
Beyonce, Alwin, Tess, Luna en Iske-Me. © Omroep Zeeland