De Faam (Walcheren) en De Bevelander verdwijnen

Huis-aan-huisbladen De Faam (Walcheren) en De Bevelander verdwijnen eind volgende maand. Op Walcheren komen er drie lokale bladen voor terug, op de Bevelanden gaat het weekblad op in bestaande lokale bladen.
Krant
Krant © Pixabay
De kranten zijn overgenomen door Trainews Media uit Yerseke. Daniël van Iwaarden, een van de oprichters van het mediabedrijf: "Beide kranten stonden te koop bij DPG Media en omdat we meerdere huis-aan-huisbladen uitgeven hebben we deze er maar bijgekocht."

Nieuwe bladen

De Faam maakt plaats voor de nieuwe bladen De Middelburger, De Vlissinger en De Veerenaer. Die komen vanaf 1 juli eens per twee weken uit. De Bevelander gaat op in Advertentieblad Reimerswaal, De Scheldepost (Kapelle), De Borselse Bode, Goesemorgen en het Noord-Bevelands Advertentie- en Informatieblad. "Met deze bladen kunnen ondernemers, zoals bijvoorbeeld een slager in Borsele, adverteren over een groot deel van Zeeland," zegt Van Iwaarden.

Websites

De Bevelander en De Faam hebben ook een eigen lokale nieuws website. "Na overname van de kranten zullen we deze twee websites ombouwen naar een hip, lokaal en eigentijds online platform waarop we de inwoners van De Bevelanden en Walcheren op de hoogte brengen van wat er leeft in hun omgeving", staat op de website van Trainews Media.