Priktempo GGD gaat omhoog, afgelopen week bijna 19.000 vaccinaties gezet

De GGD Zeeland heeft vorige week 18.671 vaccinaties gezet, ruim 4.400 meer dan de week ervoor. In totaal heeft de GGD nu 124.709 eerste en tweede vaccinaties in Zeeland gezet. Het werkelijke aantal gezette vaccinaties in Zeeland ligt hoger. Ook huisartsen en instellingen vaccineren, maar die aantallen ontbreken in het overzicht van de GGD.
Mobiel vaccinatieteam
Iemand wordt gevaccineerd met een coronavaccin. © Omroep Zeeland
Afgelopen maand steeg het priktempo van de GGD Zeeland, iedere week werden er meer vaccins gezet dan de week ervoor. Wie onderstaande grafiek bekijkt, ziet dat dat sinds het begin van het vaccineren niet iedere week het geval was. Dat komt door verschillende factoren, bijvoorbeeld het aantal beschikbare vaccins.
Dat laatste is ook de reden waarom er afgelopen week ruim 4.400 vaccinaties meer gezet werden dan de week ervoor, laat de GGD weten. "Dit komt door de beschikbaarheid van het vaccin. Daarnaast hebben de afgelopen tijd nieuwe groepen een uitnodiging ontvangen, zoals medisch risicogroepen en mensen geboren in 1962."
De GGD begon op vrijdag 15 januari met vaccineren in Zeeland. Medewerkers uit de zorg waren toen als eerste aan de beurt. Op volgorde van oud naar jong worden leeftijdsgroepen óf mensen uit risicogroepen nu uitgenodigd door het RIVM voor een vaccinatie bij de GGD. Het heeft dus geen zin om zelf naar de GGD of huisarts te bellen, je moet rustig de uitnodiging afwachten.
De GGD Zeeland heeft vier priklocaties. Het begon met de Zeelandhallen in Goes. Nu kan je je ook laten vaccineren in Studio A58 in Middelburg, bij Snowworld in Terneuzen en op bedrijventerrein Boerenweg in Zierikzee. Alle prikstraten zijn zeven dagen per week open van 8.00 tot 20.00 uur.

Totaal aantal vaccinaties

Hoeveel Zeeuwen precies zijn ingeënt, is niet duidelijk. De GGD Zeeland geeft alleen haar eigen gezette vaccinaties vrij. Het gaat bij die cijfers niet om het aantal gevaccineerde mensen, maar om het aantal gezette vaccinaties: eerste én tweede prikken. Ook huisartsen en instellingen vaccineren. Daar zijn (nog) geen cijfers van bekend. De GGD Zeeland heeft voor de komende tijd 90.424 vaccinaties gepland staan.