Van Drongelen ziet HSV vanaf de bank wéér niet promoveren

Het is HSV en Rick van Drongelen voor het derde seizoen op rij niet gelukt terug te keren naar de Bundesliga. De verdediger uit Axel zag vanaf de bank zijn ploeggenoten met 3-2 verliezen van VfL Osnabrück, terwijl concurrent Greuther Fürth wel de drie punten pakte.
Rick van Drongelen voor het eerst sinds juni weer bij de selectie van HSV
Rick van Drongelen aan de bal namens HSV in een eerder gespeeld duel © ANP
Daardoor zijn de promotiekansen van HSV met nog een wedstrijd te gaan verkeken. VfL Bochum, Holstein Kiel en Greuther Fürth gaan uitmaken wie rechtstreeks promoveert naar de Bundesliga.
Van Drongelen speelt sinds de zomer van 2017 in Hamburg. De oud-Spartaan degradeerde in zijn debuutseizoen bij HSV naar de Tweede Bundesliga. Sindsdien slagen Die Rothosen er maar niet in terug te keren naar het hoogste Duitse voetbalniveau.

Blessureleed

Voor Van Drongelen was het een seizoen om snel te vergeten. De 22-verdediger herstelde het grootste deel van het seizoen van een kruisbandblessure, die hij bijna een jaar geleden opliep bij het vorige promotie-echec.
Eenmaal fit zat het de verdediger uit Axel niet mee. Begin maart liep hij bij zijn rentree een nieuwe blessure aan zijn enkel op, waardoor hij opnieuw weken uit de roulatie was.

Dramatisch seizoensslot

Zonder de Zeeuw verspeelde HSV de afgelopen weken een riante voorsprong, waardoor trainer Daniel Thioune het veld moest ruimen. Diens opvolger, Horst Hrubesch, deed daarna tijdens de laatste twee duels geen beroep op Van Drongelen.

Sportieve toekomst

Het is nog niet bekend waar de sportieve toekomst van de voormalig JVOZ'er ligt. Van Drongelen heeft nog een eenjarig contract bij HSV.