Versoepelingen gaan door: vanaf woensdag weer naar sportschool en prostituee

De versoepelingen, die het kabinet vorige week had aangekondigd, kunnen doorgaan. Dat betekent dat vanaf woensdag onder meer de terrassen langer open kunnen, teams weer buiten mogen sporten en de sportscholen en zwembaden weer open mogen.
Terrassen weer open
Elles en Natascha zaten bij de vorige versoepeling stipt om 12.00 uur op het terras in Terneuzen. © Omroep Zeeland
Terrassen mogen vanaf woensdag de hele dag open, van zes uur 's morgens tot acht uur 's avonds. Nu zijn de terrassen alleen tussen twaalf en zes uur 's middags open. Mensen kunnen weer boeken lenen bij de bibliotheek, muziekles krijgen en dansles volgen. Al zijn die danslessen nog niet als vroeger, want er mag maximaal met twee leerlingen en een docent worden gedanst.

Sportscholen

Sporten in de sportschool mag na maanden weer en ook veel sportverenigingen kunnen opgelucht adem halen, want teamsporten zijn buiten weer toegestaan, mits iedereen op anderhalve meter afstand blijft. Binnenzwembaden mogen ook weer open.
Dagattracties, speeltuinen, pretparken en dierentuinen mogen hun deuren ook weer openen, maar alleen als bezoekers buiten kunnen lopen. Binnenruimtes op deze terreinen blijven gesloten. Ook geldt een bezoekersbeperking. Er mag maximaal één persoon per vierkante meter op het terrein aanwezig zijn. Bootjes- en fietsverhuurbedrijven mogen weer bootjes en fietsen verhuren en ook sekswerkers mogen weer aan de slag.
De versoepelingen die nu zijn aangekondigd vallen onder stap twee van het openingsplan van het kabinet. Bij de volgende stap, die mogelijk binnen drie weken volgt, kunnen mensen weer meer bezoekers thuis ontvangen en mogen restaurants ook binnen weer open.