Kinderboerderijen weer open: 'De dieren hebben het knuffelen ook gemist'

Paarden, ezels, geiten, schapen, konijnen en cavia's. Ze kunnen vanaf vandaag weer geaaid en geknuffeld worden bij de kinderboerderij. Na vijf maanden mogen ze weer de deuren openen. Bij De Klepperhoeve in Middelburg zijn ze blij. "Het was heel stil", zegt beheerder Milly Kooger.
Kinderboerderijen Zeeland
Kinderboerderijen Zeeland © De Klepperhoeve
"Je boerderij is er om bezoekers te vermaken en kinderen kennis te laten maken met dieren. Zo fijn dat dat weer kan." Als het weer mee zit dan verwacht ze zeker dat het druk wordt. Voor de dieren zal dat weer even wennen zijn.

'De dieren riepen ons om te knuffelen'

"Niet alleen voor ons, maar ook voor de dieren was het een stuk stiller. Ik denk dat ze de aandacht wel weer leuk vinden en dat ze dat gemist hebben. Als we langsliepen of schoonmaakten dan 'riepen' ze. We knuffelen ze dan wel even, maar dat kan natuurlijk niet de hele dag", zegt Kooger.
Beheerder Milly Kooger van kinderboerderij De Klepperhoeve in Middelburg
Beheerder Milly Kooger van kinderboerderij De Klepperhoeve in Middelburg © Omroep Zeeland
Ook al was er geen bezoek, stil hebben ze niet gezeten op de kinderboerderij. "De dierenverzorging gaat wel door, daar hebben we altijd onze handen vol aan. Verder hebben we wat zaken opgeknapt en het erf en de boerderij bijgehouden."

Registreren is verplicht

Wie naar de kinderboerderij gaat moet zich aan de poort registreren. Daar wordt een gezondheidscheck gedaan en moeten mensen een formulier invullen. "Bij ons krijgen ze een bezoekerspas, dan weten wij wanneer wij aan ons maximum zitten", zegt Kooger.