Tolhoek moet genoegen nemen met verdienstelijke tweede plaats in Ruta del Sol

Wielrenner Antwan Tolhoek uit Yerseke is zaterdag tweede geworden in het eindklassement van de Ruta del Sol. Het lukte de 27-jarige renner uit Yerseke niet om in de slotetappe zijn achterstand op topfavoriet Miguel Ángel López goed te maken. De Colombiaan werd vierde en consolideerde daarmee zijn voorsprong op Tolhoek, die in de laatste rit als achtste finishte.
wielrennen Antwan Tolhoek Ronde van Lombardije
Antwan Tolhoek in 2020 in de Ronde van Lombardije © Orange Pictures
De winst op de laatste dag van de Spaanse wielerkoers ging voor de tweede keer deze week naar Ethan Hayter. De Engelsman leek in de sprint geklopt te worden, maar kon toch nog enigszins verbouwereerd juichen na een valpartij waarbij Daryl Impey en Robert Stannard betrokken waren.
Tolhoek deed verwoede pogingen zijn concurrent López af te schudden, maar de topfavoriet gaf geen krimp. Donderdag pakte López in de derde etappe na een tweestrijd met de Yersekenaar al een keer de dagzege.

Op de weg terug

Tolhoek grijpt naast de eindzege, maar kan desondanks terugkijken op een uitstekende wielerweek. Eind maart voorspelde de renner van Jumbo-Visma na de Ronde van Catalonië al dat hij op de weg terug was, nadat hij een tijdlang had gerevalideerd na een operatie.