Afgebrand strandpaviljoen gaat (in aangepaste vorm) weer open

Als je er nu rondkijkt zou je niet zeggen dat er een maand geleden een heftige brand woedde. Bij strandpaviljoen Bar Goed in Perkpolder wordt op dit moment druk gebouwd om vanaf 4 juni weer open te kunnen. "We heropenen in aangepaste vorm. We gaan eigenlijk een beetje terug in de tijd, naar waar we begonnen zijn: als pop-up", zegt eigenaar Yannick Mahu.
Afgebrand strandpaviljoen bij Perkpolder gaat deze zomer toch open (in aangepaste vorm)
Op 18 april brandde de gloednieuwe strandtent bij Perkpolder af. De oorzaak van de brand is nooit achterhaald. "Ze denken kortsluiting, maar dat kan de brandweer niet met zekerheid zeggen", aldus Mahu.
"Ik heb nog nooit zoveel verdriet gehad als een maand geleden. Het was echt een rouwproces. Zo voelt het nog steeds, maar we zijn door alle steun en berichten sneller opgekrabbeld, dat motiveert. Toch heerst er nog wel een dubbel gevoel. De ene dag ben je gemotiveerd, de andere dag nog intens verdrietig", vertelt de eigenaar.
Bar Goed Perkpolder
Bij het strandpaviljoen zijn ze druk bezig om het terrein weer op te knappen © Omroep Zeeland
Na de eerste schrik is het team samengekomen en hebben ze gesproken over of ze de zomer aan hun voorbij laten gaan of dat ze gas erop wilden geven en door wilden. "Dat laatste werd het. We hebben containers aangeschaft, toilet-units gehuurd, een bar gemaakt en foodtrucks gebouwd. We gaan zo snel mogelijk terug opstarten om iedereen weer te faciliteren."
Dat betekent dat vandaag alle technische leidingen worden gelegd (water, afvoer, elektriciteit), ze volgende week gebruiken om de inrichting te doen en dan nog een paar dagen hebben om de laatste voorbereidingen te treffen. "We zijn wel alleen geopend met goed weer."

Nieuwbouw na de zomer

Na de zomer gaat het strandpaviljoen het hele pand opnieuw opbouwen. "Het zou zo maar kunnen dat hij precies terugkomt zoals het was. Op een paar deuren na die de verkeerde kant op draaiden, waren we erg tevreden. Maar eerst deze zomer, herinneringen schrijven met de gasten. Als iedereen hier dan weer met mij geniet van Perkpolder, dan ben ik de Koning te rijk", besluit Mahu.