Bunkers Koudekerke beklad met davidssterren met 'covid' erop

Op vier bunkers bij Koudekerke zijn gele davidssterren met de tekst 'covid' aangebracht. De politie ontdekte de bekladding vanmorgen vroeg en stelt een onderzoek in.
Bunkers in Koudekerke beklad met davidsster covid
Bunkers in Koudekerke beklad met davidssterren © Politie Zeeland-West-Brabant
In een persbericht spreekt de politie zich uit tegen de bekladding. "Diep triest. Dat je het niet eens bent met keuzes die de politiek maakt dat kan en daar is op zich niets mis mee. Maar om op deze manier je standpunt duidelijk te maken, is misselijkmakend."

Jodenvervolging

De davidssterren verwijzen naar de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Joden werden door de Duitsers verplicht om met gele davidssterren op hun kleding over straat te gaan. Tegenstanders van de coronamaatregelen en vaccinatie vergelijken de anti-virusmaatregelen regelmatig met de Jodenvervolging.
In Koudekerke zijn eerder al bekladdingen aangebracht waarbij dergelijke vergelijkingen werden getrokken. Zo werd coronaminister Hugo de Jonge uit gemaakt voor NSB'er.
Tweede-kamerllid Jacqueline van den Hil (VVD) reageert woedend op de actie. "Opsporen en stevig straffen, degene die dit gedaan hebben!", twittert ze.