Pennywafelhuis genomineerd voor Ambassade van Verdraagzaamheid

Het Pennywafelhuis in Middelburg is genomineerd voor de Ambassade van Verdraagzaamheid, een prijs voor projecten die aandacht besteden aan culturele diversiteit. Het Pennywafelhuis is een sociaal artistiek buurtatelier in de wijk Dauwendaele en zet zich in voor de verbinding van buurtbewoners.
Kerstactie Pennywafelhuis
Bezoekers van het Pennywafelhuis tijdens een kerstactie © Omroep Zeeland
Het buurtatelier bevindt zich in de Meanderflat, waar huishoudens van 21 verschillende nationaliteiten wonen. Artistiek leiders Marlou Pluymaekers en Anda van Riet gaan in gesprek met de bewoners door ze te portretteren en fotograferen. Ook kunnen bezoekers er bijvoorbeeld terecht om te schilderen, computerles te volgen en Nederlands te leren.
De prijsuitreiking is een initiatief van Stichting Eén Land Eén Samenleving in samenwerking met het Paleis van de Verdraagzaamheid. In november wordt de winnaar van de verkiezing bekendgemaakt, rondom de UNESCO-dag van de Verdraagzaamheid.
Ook community art in Vlissingen
Het Pennywafelhuis werd in 2015 opgericht in opdracht van Kunsteducatie Walcheren. Na de positieve ervaringen in Middelburg is de stichting gestart met een pilot van een community art project in Vlissingen met een vergelijkbare insteek. Daar is de artistieke leiding in handen van kunstenaar Agnes den Hartogh en rapper Donovan Olijfveld.