Er is weer bedrijvigheid in het dorp van Evelien in Oostenrijk

In het toeristische dorpje Ehrwald, waar Evelien Thielen (uit Vlissingen) woont, komt het normale leven weer op gang. "Gelukkig! Er zijn toeristen en de hotels zijn redelijk goed bezet", zegt ze.
Evelien Thielen tijdens haar dagelijkse wandeling in de Oostenrijkse bergen
Evelien Thielen tijdens haar dagelijkse wandeling in de Oostenrijkse bergen © Evelien Thielen
"De toeristenbus rijdt weer, de horeca is open en ook de liften naar boven gaan weer. Het zijn voornamelijk Duitsers uit de deelstaat Beieren, Zwitsers en Oostenrijkers zelf. Het is weer gezellig nu."
Nu de liften weer naar boven gaan, kan Evelien zelf ook weer andere wandelroutes lopen. "Het weer kan wel nog wat beter. Het is koud. Boven loop je zelfs nog tot in je enkels in de sneeuw."

Geschrokken na ongeluk in Italië

Zondag was het, na het nieuws van de neergestorte gondellift in Italië, wel even schrikken. "Mijn man zei: 'Dat kan niet, er moet iets met de rem geweest zijn.' Dat bleek later ook. Als de kabel scheurt, dan hang je nog aan een andere kabel." Om boven te wandelen stapt Evelien regelmatig in een vergelijkbare, kleinere lift.
"Je denkt wel even twee keer na. Maar je weet eigenlijk ook dat het een van de zekerste vervoersmiddelen is die er zijn. Met de auto gebeuren dagelijks verschillende ongelukken en daar stappen we ook nog in."
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart. Evelien Thielen is tien jaar geleden vanuit Vlissingen naar Oostenrijk vertrokken. Ze woont met haar gezin in het toeristische dorpje Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze.