Regio Cup gaat voor de voetballende jeugd toch nog van start

De Regio Cup van de KNVB gaat voor jeugdteams vanaf volgend weekend van start. Het demissionair kabinet maakte gisteren tijdens een coronapersconferentie bekend dat jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen weer volledig toegestaan zijn vanaf 5 juni.
De Regio Cup gaat volgend weekend van start voor de jeugd
De Regio Cup gaat volgend weekend van start voor de jeugd © Frans van Pagee
De Regio Cup wordt gespeeld in alle weekenden van juni, daarna start de zomerstop. Komende maandag wordt door de voetbalbond het programma gepubliceerd. Alle teams van een vereniging tot en met de JO-18 komen in aanmerking voor de Regio Cup. Bij de wedstrijden zijn toeschouwers nog niet welkom.
Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Eerder was het zo dat spelers tot 27 jaar nog anderhalve meter afstand moesten houden bij trainingsoefeningen, die maatregel verdwijnt vanaf komende zaterdag.

Andere versoepelingen in sportsector

Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen, zonder anderhalve meter afstand te houden als dat nodig is voor de sport. Kleedkamers, douches en sauna's gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open.