Zeeland krijgt vier 'testen voor toegang-locaties'

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) laat weten dat er wat hen betreft zo snel mogelijk vier locaties open gaan in de provincie waar coronatesten voor toegang kunnen worden afgenomen. Nu kan dat niet in Zeeland.
Erik van Merrienboer op de Markt in Terneuzen
Erik van Merrienboer op de Markt in Terneuzen © Omroep zeeland
De toegangstestlocaties zijn niet van de GGD. Ze worden door de Stichting Open Nederland opgezet en hebben zeven verschillende uitvoerende organisaties. Voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland Erik van Merrienboer: "Tot voor kort was de testaanbieder voor onze regio helaas nog niet bekend. Vanzelfsprekend hebben we hier regelmatig contact over gezocht met Stichting Open Nederland." Ook zegt de VRZ te hebben aangedrongen op het krijgen van testlocaties omdat die in Zeeland ontbraken.

Hestia komt naar Zeeland

Eerder konden Zeeuwen op twee locaties in Zeeland testen voor toegang. De overheid gaat nu met andere partijen in zee, waardoor de testmogelijkheid in de provincie is verdwenen. "Sinds donderdag weten we dat Hestia de Zeeuwse testlocaties zal exploiteren", schrijft Merrienboer. De VRZ mag vier plaatsen aanwijzen voor de testen. Dat worden Goes, Middelburg, Zierikzee en Terneuzen. Wanneer ze open gaan, is nog onduidelijk.
"We hopen uiteraard dat de toegangstestlocaties zo snel mogelijk geopend kunnen worden. Met de keuze van het kabinet om eerder te versoepelen ligt daar ook de verantwoordelijkheid om te zorgen dat er voor 5 juni a.s. ook voldoende locaties open zijn om toegangstesten af te nemen", aldus de nieuwe voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland.