Ronkende recensies voor De Slag om de Schelde: 'Misschien wel beste Nederlandse oorlogsfilm ooit'

Filmcritici van landelijke dagbladen prijzen de oorlogsfilm 'De Slag om de Schelde' de hemel in. Vanaf aanstaande zaterdag is het oorlogsepos op Zeeuwse bodem in de bioscopen te zien.
De Slag om de Schelde
Hoofdrolspeelster Susan Radder op de rode loper bij de première van De Slag om de Schelde afgelopen december in Vlissingen. © ANP
'De Slag om de Schelde is een film voor het serietijdperk: razendsnel verteld en vol met cliffhangers' kopt de Volkskrant. 'De duurste Nederlandse oorlogsfilm sinds Zwartboek (2006) is meteen ook de beste Nederlandse oorlogsfilm sindsdien. Misschien zelfs de beste Nederlandse oorlogsfilm ooit', aldus de filmrecensent van Trouw.

'Filmprestatie van formaat'

De Nederlandse dagbladen, die op donderdag traditiegetrouw met recensies van het nieuwe filmaanbod komen, zijn dus vol lof over De Slag om de Schelde. 'In stemmig grijs geschoten is De Slag om de Schelde een boeiend stuk vaderlandse geschiedenis en een filmprestatie van formaat ineen', doet ook het AD een duit in het zakje.

In het najaar op Netflix

De Volkskrant noemt de film van Matthijs van Heijningen 'een doordenderende spektakelmachine met gevechtsscènes die linea recta uit de openingssequentie van Saving Private Ryan lijken te komen'. Trouw besluit met 'ook al verschijnt deze onmisbare film in het najaar op Netflix: je moet 'm echt op het bioscoopscherm zien'.