's Avonds bloed prikken slaat aan

Op vier Zeeuwse locaties kan nu ook 's avonds bloed worden geprikt. Star-shl startte begin april een proef met prikken buiten werktijd. Patiënten maken er volop gebruik van.
's Avonds bloed prikken slaat aan
Pedro kwam na zijn werkdag nog even langs en ook Lindy prikte direct na haar stagedag een moment in Goes om bloed af te laten nemen. Beiden vinden het fijn dat ze nu niet meer speciaal uren vrij hoeven nemen, maar dat ze direct na hun werk terecht kunnen.
Ook Mariette van Ginkel van de prikdienst Star-shl merkt dat klanten graag gebruikmaken van de avonduren. Op veel plekken zitten de beschikbare momenten vol en zijn de reacties positief. "We leven ook in een 24-uurs economie, dus ook wij moeten met de tijd mee."

Locaties

Op dit moment kan er op vier plekken geprikt worden in de avonduren: in Zierikzee, Goes, 's-Heer Arendskerke en Lewedorp. De kans is groot dat het in de avond prikken na de proefperiode, die tot 1 juli loopt, doorgaat. "We moeten alleen kijken of we de priklocaties moeten aanpassen of uitbreiden. Je merkt dat de vraag hiernaar per dorp en regio verschillend is."