Terre des Hommes was agressie klanten beu, nu is de winkel weer open

De winkel van Terre des Hommes in Middelburg is weer open. Eerder dit jaar ging de zaak noodgedwongen dicht, nadat een klant die het oneens was met de coronamaatregelen stennis schopte en met spullen door de winkel gooide. Het was de druppel na een reeks eerdere incidenten.
Terre des Hommes Middelburg
Terre des Hommes Middelburg © Terre des Hommes
In maart en april moesten klanten een afspraak maken om te komen winkelen in de kringloopzaak. Volgens het bestuur wilden meerdere klanten dit niet en gedroegen ze zich agressief als het personeel hier iets van zei. Het dieptepunt was een klant die een winkelmandje naar een vrijwilliger gooide en een servies vernielde. Daarop besloot Terre des Hommes de winkel te sluiten en pas weer open te gaan als de coronamaatregelen versoepeld zouden worden. "Dat kan nu gelukkig weer", zegt bestuursvoorzitter Willem Tak.
Om de heropening te vieren heeft Terre des Hommes een kleurplaat voor kinderen laten maken door de Zeeuwse tekenaar Jan-Willem Hament. De drie creatiefste kinderen winnen een prijs met hun kleurplaat. De wedstrijd loopt van 8 tot en met 29 juni. De kleurplaten kunnen worden opgehaald van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur.