Weer iets minder coronapatiënten in de ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de Zeeuwse ziekenhuizen neemt gestaag af. Momenteel liggen er dertien patiënten op de covid-afdelingen en de IC's. In drie weken tijd is dat een halvering van het aantal patiënten.
Corona ziekenhuis Adrz Goes IC
IC-verpleegkundigen bij coronapatiënt in ziekenhuis Adrz © Omroep Zeeland
De daling van het aantal patiënten begon ook drie weken geleden. Het hoogtepunt van de 'derde golf' lag half april, toen er 45 mensen met een ernstige covid-infectie in de Zeeuwse ziekenhuizen waren opgenomen. Vorige week waren het er nog zeventien, waarvan veertien Zeeuwen.
Nu komen alle dertien patiënten uit Zeeland. De twee ziekenhuizen hebben voor het eerst sinds weken geen patiënten meer uit andere regio's. Vorige week lagen er nog drie patiënten uit de regio Rotterdam en Brabant in de ziekenhuizen, vijf weken geleden nog tien.

Terug op niveau van begin oktober

In ziekenhuis Adrz in Goes worden op dit moment nog tien covid-patiënten verpleegd. Dat is sinds begin oktober niet meer voorgekomen. Zes patiënten liggen op de afgesloten covid-verpleegafdeling. Vier patiënten op de intensive care. De afgelopen week zijn er geen patiënten overleden.
Ook in ziekenhuis ZorgSaam in Terneuzen zijn de patiëntenaantallen sinds het begin van de tweede golf in oktober niet zo laag geweest. Het ziekenhuis behandelt nu nog drie patiënten, van wie twee op de intensive care.