Commerciële testlocatie Terneuzen open: 'Ik ben blij dat ik dicht bij huis kan laten testen!'

Zeeland heeft sinds deze week weer commerciële testlocaties waar mensen zich kunnen laten testen om toegang te krijgen tot evenementen. Tot deze week moesten Zeeuwen daarvoor naar Breda of Rotterdam, omdat de vorige aanbieder dit voorjaar zijn contract met de overheid verloor. Maar je kunt je nu gratis laten testen in Middelburg, Goes en Terneuzen.
Commerciele testlocaties open
Daniëlle Albers is er blij mee: "Ik ga binnenkort naar een evenement en nu kan ik mij dicht bij huis laten testen. Dat is heel fijn want dan hoef ik niet meer ver te rijden." Ze heeft geen problemen met een test om toegang te krijgen tot een evenement. "Ik wacht net als andere mensen al heel lang totdat er weer dingen mogen en kunnen. Ik heb er graag een test voor over."
Testen voor toegang geldt niet alleen voor evenementen. Ook bij bijvoorbeeld culturele activiteiten, sportwedstrijden of in de horeca kunnen toegangstesten ingezet worden.

Hestia

Hestia Testservices voert de testen uit in onze provincie. "Dat doen wij in opdracht van de overheid. Het is voor ons een commerciële activiteit, maar de testen zijn gratis", zegt Manita de Kinkelder van Hestia.
Commerciële testlocaties
Daniëlle Albers (l) laat zich graag testen. Manita de Kinkelder is van Hestia Testservices. © Omroep Zeeland
Naast Middelburg, Goes en Terneuzen opent er binnenkort ook een testlocatie in Zierikzee. Wie zich voor een evenement of een sociale activiteit moet laten testen, kan online een afspraak maken via testenvoortoegang.org.
Onze verslaggever ging kijken bij de nieuwe testlocatie.
Skihal Terneuzen wordt testlocatie