Roompot neemt Landal over en wordt Europese recreatiereus

Recreatiebedrijf Roompot uit Goes neemt concurrent Landal GreenParks over. Dat is zojuist bekend gemaakt. Landal heeft op dit moment 100 parken in negen landen. Daarmee komt het aanbod van Roompot op ongeveer driehonderd parken in elf landen met 32.000 accommodaties.
Roompot neemt Landal over en wordt Europese recreatiereus
Roompot wil de grootste speler op de Europese markt worden en door deze overname komt dat doel heel dichtbij. Of de naam Landal Greenparks verdwijnt is nog niet besloten. Wel blijven meerdere kantoren in Nederland en Europa bestaan. Het hoofdkantoor van Roompot blijft in Goes.

Directeur Roompot blij

Jurgen Van Cutsem, directeur van Roompot is erg blij met de voorgenomen overname. "Landal GreenParks is een leidende speler met een zeer aantrekkelijke portfolio. We zien een aanzienlijk internationaal groeipotentieel in de gezamenlijke ontwikkeling van onze activiteiten als ontwikkelaar, exploitant, verhuurder en verkoper van vakantiewoningen, -parken en -locaties."
Een park van Landal in Nieuwvliet
Een park van Landal in Nieuwvliet © Landal GreenParks
Roompot wil zijn expertise in digitalisering en projectontwikkeling aanwenden om de huidige Landal GreenParks locaties versneld te ontwikkelen. Ook is het een doel om het aanbod van parken verder uit te blijven breiden.

Bedrag onbekend

Over het bedrag dat Roompot betaald heeft voor Landal GreenParks worden geen mededelingen gedaan. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteit.