Amateurkunstenares in trek bij dievengilde

Wat hebben Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Annie Roggeveen-Tangeman uit Ouwerkerk gemeen? Niet alleen het publiek maar ook het dievengilde heeft belangstelling voor hun werk. Annie Roggeveen exposeert momenteel in het oude ziekenhuis in Zierikzee en daar heeft een onbekende een schilderij van haar ontvreemd.
Bramen Annie Roggeveen
Het gestolen schilderij "Bramen" © Omroep Zeeland
De expositie met achttien schilderijen van de Duivelandse amateurkunstenares is sinds ruim een week te zien in een gang van de Adrz-locatie. Ze ontdekte de diefstal zelf. "Ik zag een lege plek en ik dacht huh, hoe kan dat nou? Ik heb aan de medewerkers gevraagd die daar zaten maar niemand wist wat."
Het kunstwerk is een olieverfschilderij van 30 bij 50 centimeter en stelt een tak bramen voor op een achtergrond van bladeren. De vraagprijs bedroeg 150 euro. Roggeveen heeft geen idee wie met het schilderij aan de haal is gegaan. "Het is kennelijk iemand die mijn schilderij erg mooi vindt en misschien geen geld had."
Annie Roggeveen
De gedupeerde kunstenares hier met ander werk © Omroep Zeeland
De kunstenares is verontwaardigd. "Ik vind dat je gewoon met je handen van andermans spullen af moet blijven Als je 150 euro te duur vindt, dan valt er met mij wel een regeling te treffen. Zo moeilijk ben ik niet."
Roggeveen heeft inmiddels maatregelen getroffen. De overige schilderijen van de expositie zijn verzegeld zodat ze niet eenvoudig van de muur te plukken zijn en ze heeft aangifte gedaan bij de politie.