Van ruilen komt huilen? Mike uit Zierikzee begon met een Pokémonkaart en heeft nu bijna een Porsche

Nog even en Mike de Voogd uit Zierikzee heeft zijn Porsche. Althans, dat hoopt 'ie. Mike begon 1 januari met het ruilen van een een simpele Pokémonkaart en na zestien ruiltransacties heeft hij nu een Opel. Zijn droomauto is volgens hem in zicht.
Mike over zijn ruilactie: van pokémonkaart naar Porsche Carrera
"Hoelang het nog gaat duren of hoe vaak ik nog moet ruilen, weet ik niet", zegt Mike lachend. "Maar ik vind dat ik al een heel eind gekomen ben. Ik had nooit durven dromen dat ik in zes maanden, door alleen maar te ruilen, in het bezit zou zijn van een grote Opel."
Maar die Opel moet ook zo snel mogelijk weer de deur uit, want Mike wil uiteindelijk een Porsche. "Dat kan alleen maar als ik door blijf ruilen", zegt hij. Inmiddels zijn er ook alweer tientallen reacties binnengekomen op zijn Facebookbericht, waarin hij vraagt of iemand wil ruilen met zijn Opel.
"Op dit moment ben ik in gesprek met iemand die zijn Ford K, met aanhanger en boot wil ruilen voor deze auto. Maar ik heb nog geen foto's gezien, dus we wachten het nog even af", zegt Mike.

61.000 volgers

Hij begon begin dit jaar, omdat hij een leuke bezigheid wilde hebben in coronatijd. En dat lukte. Volgens Mike waren het iedere keer kleine stapjes die hij met zijn ruilactie maakte, maar toen hij eenmaal een Playstation 4 wist te bemachtigen, namen ruilers hem serieus. "Vanaf dat moment begon mijn inbox pas echt vol te stromen met berichten van ruilers."
Mike de Voogd uit Zierikzee probeert door te ruilen zijn droomauto te bemachtigen.
Mike de Voogd uit Zierikzee probeert door te ruilen zijn droomauto te bemachtigen. © Omroep Zeeland
Mike heeft door zijn ruilactie veel extra volgers op sociale media gekregen. Vooral op Tiktok is hij populair, met zo'n 61.000 volgers. "Dat helpt natuurlijk wel bij het ruilen", geeft hij toe. Mike denkt dan ook al na over een volgende ruilactie, waarbij zijn volgers hem kunnen helpen.

In de toekomst ruilen voor een villa met zwembad

"Als ik mijn Porsche heb, dan ruil ik die nooit meer in. Die wil ik te graag. Maar misschien kan ik in de toekomst een nieuwe ruilactie beginnen met als einddoel een grote villa met een zwembad, dat zou een mooie volgende uitdaging kunnen zijn. Het werkt blijkbaar, dus wie weet."