Onderzoek naar komst onderwatergondel in Oosterschelde

Met een enquête peilt de provincie of er interesse is voor een onderwatergondel in de Oosterschelde. Er wordt onder meer gevraagd wat een ritje in de gondel mag kosten en of er een belevingscentrum bij moet komen. Ondernemers opperden onlangs om een gondel te bouwen die onder water gaat, zodat je de natuur in de Oosterschelde kunt bekijken.
Duikgondel
Artist impression van de duikgondel © Ingenieursbureau Walhout Civil
De capsule gaat zo'n vijf meter omlaag en biedt plaats aan ongeveer 25 gasten. In een kunstmatig rif krijgen bezoekers de onderwaterwereld te zien van de Oosterschelde. De plannen zijn nog ontwikkeling en het ontwerp is nog niet definitief.

Duitse onderwatergondel

Mogelijk lijkt het op een soortgelijke onderwatergondel in Duitsland. Aan de Oostzee is het sinds 2006 mogelijk om de zogeheten Tauchgondel ruim zeven meter onder water te gaan. De attractie trekt ieder jaar zo'n 30.000 bezoekers.
Onderwatergondel
De tauchgondel in Duitsland © MV Tourist TV
De Zeeuwse initiatiefnemers hebben zich verenigd in consortium 'Duik in Zeeland'. Zij onderzoeken de ontwikkeling en haalbaarheid van een onderwatergondel in de Oosterschelde. Kenniscentrum Kusttoerisme onderzoekt met de enquête of er interesse is voor zo'n onderwatergondel.