Zeeuwse Marie Paule hoopt dat ze familie eindelijk weer eens kan zien

Marie-Paule Herman hoopt dat ze binnenkort eindelijk Hongkong kan verlaten voor een familiebezoek in Nederland. Door mogelijke versoepelingen van de quarantaineregels zou ze voor het eerst in anderhalf jaar haar ouders eindelijk weer kunnen zien.
Marie-Paule Herman
Marie-Paule Herman © Marie-Paule Herman
De quarantaineregels worden in Hongkong mogelijk eind van de maand versoepeld. Nu geldt er in Hongkong nog een quarantaineverplichting van 21 dagen, maar dat gaat terug naar zeven dagen. "Daardoor zie ik voor mezelf wel een kleine vakantie aankomen in Europa", vertelt Marie-Paule Herman in het programma Zeeland Komt Thuis:
Marie-Paule hoopt deze zomer naar Europa te kunnen
Naast haar ouders heeft Marie-Paule ook haar broer al heel lang niet meer gezien. "Dat is al twee-en-een-half jaar geleden. Het zou echt prachtig zijn, maar ik mag ook weer niet te veel hopen." De afgelopen maanden zijn versoepelingen namelijk al drie keer niet doorgegaan en dat zou zomaar nog een keer kunnen gebeuren.
Voor de rest staan er de komende weken geen versoepelingen op stapel in Hongkong. Mondkapjes blijven ook buiten verplicht en mensen die het restaurant van Marie-Paule bezoeken moeten zijn ingeënt.
Marie-Paule Herman komt uit Axel. Sinds ruim zeven jaar woont en werkt ze in de miljoenenstad Hongkong. Daar maakt ze voor de restaurantketen waarvoor ze werkt wijnprogramma's. Maar ook laat ze zich zien tussen de gasten, vooral om wijnadviezen te geven.