Bijeengeraapt Schouws Elftal zorgt bijna voor verrassing tegen Kroatische profclub

Het scheelde niet veel of het Schouws Elftal had vanmiddag in Scharendijke voor een daverende verrassing gezorgd in het oefenduel met Lokomotiv Zagreb. Het pas deze week samengestelde elftal van Schouwse voetballers kwam op een 2-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 2-5 van de Kroatische profclub.
Bijeengeraapt Schouws Elftal zorgt bijna voor verrassing tegen Kroatische profclub
De wedstrijd begon uitstekend voor het gelegenheidsteam van het Schouws Elftal. Door twee doelpunten van Ramon Janson, die vanaf komend seizoen weer speelt voor MZC'11 uit Zierikzee, binnen het half uur hing er een verrassing in de lucht. Vlak voor de rust deed de nummer acht van de Kroatische competitie iets terug via Marko Dabro.
Binnen een kwartier in de tweede helft had Lokomotiv Zagreb orde op zaken gesteld. Via Roko Simic en Bruno Zdunic kwam de ploeg op een 2-3 voorsprong. Luka Stojkovic en een eigen doelpunt van Wouter de Jonge bepaalden de eindstand op 2-5.
Bij de wedstrijd in Scharendijke mochten 250 toeschouwers aanwezig zijn
Bij de wedstrijd in Scharendijke mochten 250 toeschouwers aanwezig zijn © Omroep Zeeland
Het Schouws elftal werd afgelopen week pas samengesteld voor deze last-minute ingeplande oefenwedstrijd vanwege het trainingskamp van Lokomotiv Zagreb. De Kroatische club, die speelt in de hoogste divisie van het land, is van 24 juni tot en met 4 juli op trainingskamp in Nederland en België.

Julius Bliek

Opvallende speler in het Schouws elftal was Julius Bliek uit Burgh-Haamstede. Bliek is momenteel clubloos. Vorig seizoen maakte hij deel uit van de selectie van FC Dordrecht, dat op de laatste plaats eindigde in de Keuken Kampioen Divisie.
Bliek was trots op de prestatie van het Schouws elftal tegen Lokomotiv Zagreb. Volgend seizoen hoopt de verdediger weer actief te zijn in het profvoetbal. "Mijn zaakwaarnemer is ermee bezig. Ik wacht rustig af wat er gaat gebeuren."
Julius Bliek hoopt komend seizoen weer in het profvoetbal te spelen
De spelers die vandaag tot de selectie van het Schouws elftal behoorden waren: Dani de Vlieger, Mike de Voogd (beiden ZSC'62), Jesse van der Linden, Sander Bax, Luuk van Vossen, Sven Heijboer, Ramon Janson, Rody Vermue (allen MZC'11), Martijn Dalebout (Brouwershaven), Julius Bliek (geen club), Ray Kroon (Smitshoek), Julian van Nieuwenhuize, Kenneth Boogerd (beiden Bruse Boys), Jeremy Hubregtse (Kloetinge), Simon de Bruine, Wouter de Jonge (beiden Duiveland) en Nathan van der Neut (FC De Westhoek).