Corona steekt de kop op in Goes

Met vijftien nieuwe besmettingen in het afgelopen etmaal lijkt corona in Goes opnieuw de kop op te steken. Gisteren meldde het RIVM al zes nieuwe besmettingen in Goes. Het Zeeuwse totaal van nieuwe besmettingen is vandaag 34. Het is in Zeeland al een week niet meer zó hoog geweest.
Corona algemeen
Corona algemeen © Omroep Zeeland
Afgelopen weekend kwam het Ostrea Lyceum in Goes in het nieuws vanwege het hoge aantal besmettingen onder leerlingen en leraren. De school is daarom vanaf maandag gesloten geweest. Morgen gaan de deuren weer open.

Ook Borsele

Ook in de buurgemeente Borsele zijn er het afgelopen etmaal betrekkelijk veel nieuwe besmettingen geregistreerd: vijf. Ook meldde het RIVM vandaag dat er twee inwoners van de gemeente Borsele met corona in het ziekenhuis zijn opgenomen. Ook een inwoner van Terneuzen moest als gevolg van Covid-19 naar het ziekenhuis worden gebracht.

Per gemeente

gemeente di 29 juni wo 30 juni
Borsele 1 5
Goes 6 15
Hulst 0 0
Kapelle 2 1
Middelburg 2 3
Noord-Beveland 0 1
Reimerswaal 0 0
Schouwen-Duiveland 2 4
Sluis 0 0
Terneuzen 0 2
Tholen 0 2
Veere 0 0
Vlissingen 0 1
totaal Zeeland 13 34
De slechte cijfers van Goes en Borsele maken dat de lijn voortschrijdend de week op de Bevelanden onveranderd hoger blijft dan die in de andere Zeeuwse regio's.
In onderstaande kolom wordt per dag het totaal van de afgelopen zeven dagen per regio berekend. Op die manier wordt voorkomen dat je naar incidentele pieken en dalen kijkt.

Langzaam omhoog

Opvallend is ook dat de lijn van Tholen en Schouwen-Duiveland (Noord-Zeeland) sinds een week weer langzaam omhoog kruipt.