Acties tegen natuurbezuinigingen in Zeeland

De natuurorganisaties, in Zeeland onder meer Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, hebben zich in de strijd tegen de bezuinigingen verenigd in Hart voor Natuur, een coalitie van twintig natuur- en milieuorganisaties. Ook op andere plaatsen in Zeeland werden zondag 2 januari acties gehouden. Onder andere in de Manteling van Walcheren bij Westhove (Oostkapelle) op Walcheren en op Schouwen-Duiveland.
Openbaarheid De protestdag van zondag is om opnieuw ruchtbaarheid te geven aan de plannen van het kabinet Rutte om minstens 300 miljoen euro te bezuinigen op natuur en landschap. Onbegrijpelijk zo vinden de organisaties verenigd in Hart voor Natuur.
Estafetteactie De publieksvriendelijke acties zijn tevens het begin van een estafetteactie richting de Provinciale Statenverkiezingen, op 2 maart. Bij de Zwaakse Weel op Zuid-Beveland kregen wandelaars een bekertje warme chololademelk. Onder hen ook Ria Luteijn uit Biezelinge die in gesprek ging met verslaggever Lianne Kooiman, en vertelde dat ze niet speciaal voor de actie was gekomen, maar toevallig aan de wandel was in het krekengebied. Ze begrijpt dat natuurorganisaties zich zorgen maken om de geplande bezuinigingen.