Goedemorgen. Uitstel mosselfestival Yerseke, moestuin bij azc en zorgen over zwemniveau

Nadat de traditionele Mosseldag in Yerseke in 2019 ophield te bestaan, werd alle hoop gevestigd op het nieuwe Mosselfestival. Dat zou dit jaar voor het eerst worden gehouden. Maar ook hier gooien de aangescherpte coronamaatregelen roet in het eten van het evenement. De organisatie laat weten het Mosselfestival naar 2022 te verplaatsen.
Moestuinen AZC
De bewoners van het azc in Middelburg hebben een eigen moestuin © Omroep Zeeland
Een nieuwe moestuin moet de bewoners van het asielzoekerscentrum in Middelburg nieuwe vaardigheden opleveren. Niet alleen om de tuin aan te leggen en groenten te verbouwen, maar ze leren zo op een hele praktische manier meer over de Nederlandse taal. De asielzoekers doen dat niet alleen, ze krijgen begeleiding van studenten van de Roosevelt Academy.
Reddingsbrigade corona
De reddingsbrigade maakt zich zorgen over de zwemvaardigheid van kinderen © Omroep Zeeland
Met de zomer voor de deur roept de reddingsbrigade ouders op alert te zijn wanneer ze met kinderen naar zee gaan. Door corona is er veel minder gezwommen en dat kan gevolgen hebben voor de zwemvaardigheid. Dat merken de ervaren krachten van de reddingsbrigade zelf namelijk ook. Aan ouders geven ze het advies om daar aandacht voor te hebben.
"Als je kind vorig jaar een diploma heeft gehaald, is de kans groot dat het zwemniveau een heel eind weg is. Ze hebben bijna een jaar niet kunnen zwemmen. Je moet als ouder dus goed opletten als je naar het zwembad of het strand gaat", zegt Leo Wolterman van de Van Dixhoornbrigade uit Middelburg.
Meertje bij Ter Lucht
Weerfoto bij Ter Lucht © Omroep Zeeland

Het weer

Het is vandaag wisselend bewolkt, met af en toe zon en het wordt 21 tot 23 graden. Het blijft lange tijd droog, maar eind van de middag en vanavond zijn er een paar buien mogelijk.