Arnemuidenaar in zijn huis overvallen

ARNEMUIDEN - Rond half vier belden twee mannen aan bij zijn huis aan de Verlengde Weg naar Veere, de weg naar de sluizen in Veere. De bewoner liet hen binnen, waarna hij werd vastgebonden en mishandeld. De overvallers doorzochten het huis, maar namen alleen wat kleine spulletjes mee.
Hondenbezitters Na zo'n twintig minuten kon de man zich bevrijden en hulp inroepen. Het gebied, bij het scoutcentrum aan het Veerse meer, is een geliefd wandelgebied voor mensen die hun hond uitlaten. Onder deze hondenbezitters zoekt de politie getuigen.
Netjes gekleed De beide overvallers waren netjes gekleed en zagen er verzorgd uit. Zij waren tussen de 25 en 35 jaar oud. De ene overvaller heeft een blanke huidskleur en de ander een donkere.
Getuigenoproep De politie denkt dat de verdachten te voet zijn vertrokken in zuidelijke richting, langs het Veerse Meer tot aan de Jachthaven Oranjeplaat. Rond vijf uur waren de verdachten mogelijk op het station in Arnemuiden. De politie gaat ervan uit, dat ze dan daar in de trein zijn gestapt.