Weer vier aanhoudingen voor mishandelingen Schouwen

Er zijn weer vier verdachten aangehouden in verband met de reeks zware geweldsdelicten op Schouwen-Duiveland. Ze zijn dinsdag en woensdag in Burgh-Haamstede opgepakt. Er zijn nu in totaal negen verdachten verdachten aangehouden in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar.
Geweld Schouwen-Duiveland
Geweld Schouwen-Duiveland © Politie
Op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede werd dinsdagmiddag een 17-jarige jongen uit Gouda aangehouden. Later die dag werd op de Hogeweg in dezelfde plaats een 14-jarige jongen uit Utrecht gearresteerd.
Woensdag zijn nog twee jongens (17 en 18 jaar) uit Vlaardingen aangehouden. Ook zij werden opgepakt op de camping aan de Maireweg. Alle vier de verdachten zitten vast in een politiecellencomplex en worden verhoord.

Eerdere aanhoudingen

Eerder werden al vijf jongeren uit Zuid-Holland en Zeeland opgepakt. Het gaat om jongens van 14, 16, 17 en 18 jaar oud. Twee van hen zijn na verhoor vrijgelaten, maar blijven wel verdachte.
De politie heeft het vermoeden dat de groep jongens bij zeker negen mishandelingen is betrokken. De meeste slachtoffers werden zonder aanleiding in elkaar geslagen met zwaar letsel tot gevolg. Enkele gewonden moesten met breuken aan kaak en neus worden overgebracht naar een ziekenhuis.
Hieronder de reeks geweldsdelicten:
30 juli, 02.30 uur:
Bij een strandpaviljoen bij de Brouwersdam wordt die nacht een 19-jarige man uit Swalmen zwaar mishandeld. De Limburger krijgt samen met vier andere vrienden een woordenwisseling met een grote groep. Zonder aanleiding wordt de man aangevallen en meerdere keren geschopt en geslagen in zijn gezicht. Hij ziet kans om weg te rennen, maar wordt daarna nog een keer te grazen genomen. Hij wordt in het ziekenhuis opgenomen, waar blijkt dat hij zijn neus heeft gebroken.
31 juli, 01.30 uur:
Aan het begin van de Brouwersdam wordt die nacht een 19-jarige man uit Scharendijke plotseling geslagen door een groep. De jongeman kan ontkomen, waarna getuigen de daders hebben zien wegrennen. Het slachtoffer is bij een huisartsenpost aan zijn verwondingen behandeld.
1 augustus, 02.00 uur:
Een 19-jarige man uit Yerseke is op het strand bij de Brouwersdam wanneer hij met twee vrienden de groep tegenkomt. Er ontstaat ruzie waarna de jongeman klappen krijgt in zijn gezicht. Hij loopt hierbij onder andere letsel op aan zijn gebit.
2 augustus, 01.30 uur:
Een 23-jarige man uit het Noord-Brabantse Westerhoven wil bij het fietserstunneltje van Scharendijke iemand helpen die wordt geschopt en geslagen. Daarop richt de groep zich op hem, waardoor hij meerdere keren in het gezicht wordt geschopt en geslagen. Hij wordt in het ziekenhuis opgenomen, waar blijkt dat zijn kaak is gebroken. De man die als eerste wordt geschopt, heeft zich nog niet gemeld bij de politie.
4 augustus, 01.30 uur:
Aan het begin van de Brouwersdam wordt een man van 19 uit Renesse door zeker zes jongens in elkaar geschopt. Hij weet te ontkomen, maar loopt diverse verwondingen op aan zijn hoofd.
4 augustus, 01.30 uur:
Bijna rond hetzelfde tijdstip en ook weer aan het begin van de Brouwersdam wordt een 17-jarige Duitse jongen aangevallen. Toen hij dacht dat de dader een mes wilde pakken, rende hij weg. De twee daders gaan er daarna vandoor met zijn fiets.
4 augustus, 04.15 uur:
Een 19-jarige jongen uit de gemeente Renkum was op vakantie in Zeeland samen met vrienden. Hij komt een groep tegen die zijn fiets wil hebben. Onder dwang staat hij hem af, daarbij wordt geen geweld gebruikt.
5 augustus, 03.15 uur:
Bij een strandpaviljoen aan de Brouwersdam komt een 22-jarige man uit Barneveld in contact met de groep. Ze zoeken de confrontatie op waarna de Barnevelder wordt aangevallen. Hij valt daarbij op de grond en wordt meerdere keren geschopt en geslagen. Hij loopt daarbij verwondingen op, maar hoeft niet naar de dokter.
6 augustus, 00.45 uur:
Afgelopen vrijdag is het, tot nu toe bekend, laatste incident op een camping aan de Maireweg in Burg-Haamstede. Twee jongens worden in elkaar geslagen door de groep, met botbreuken tot gevolg. De twee slachtoffers van 22 en 21 jaar uit Schouwen-Duiveland lopen meerdere breuken op in het gezicht. Ze zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht.