Ontsnapte kroonkraanvogels van Alwin zijn terecht

Drie van de ontsnapte kroonkraanvogels waren vanmiddag alweer gevangen, alleen was er nog altijd één op de vlucht. Tot vanavond, toen in de Bachlaan in Terneuzen een voorbijganger het dier zag zitten op het dak van een woning. De brandweer kwam er aan te pas om de kroonkraanvogel met een ladder van het dak te halen.
Kroonkraanvogel
De laatste ontsnapte kroonkraanvogel © Alwin van Hese
De vier kroonkraanvogels waren vanmiddag ontsnapt uit het hok van Alwin van Hese. De dierenliefhebber kreeg een melding van zijn buurman dat hij de dieren had weg zien vliegen. "Ik zal maar niet zeggen wat ik zei, toen ik er achter kwam dat de vogels waren ontsnapt.".
De dierenliefhebber heeft geen idee hoe de dieren zijn weggevlogen uit het hok aan de Oudelandseweg in Terneuzen. Niemand is op het terrein achter zijn bedrijf geweest en het hek gaat niet zomaar vanzelf open.
Kroonkraanvogel
Drie zijn er terug, maar er mist er nog één © Omroep Zeeland
Eerst heeft Alwin melding gemaakt bij de politie en daarvan kreeg hij al snel te horen dat ze waren gesignaleerd op sportpark Oude Vaart. "We zagen eerst de ene en daarna nog twee anderen. Ik heb ze met moeite kunnen vangen. Nog altijd mist de vierde."

Geen spoor van de voortvluchtige kroonkraanvogel

Alwin heeft uren lang de omgeving rond Terneuzen afgezocht, maar geen spoor van de ene voortvluchtige kroonkraanvogel. "Het is echt zoeken naar een speld in een hooiberg, dus ik hoop dat mensen hem zien en de politie bellen," zei hij vanmiddag tegen Omroep Zeeland.
Uiteindelijk ziet een voorbijganger het dier zitten op een dak van een rijtjeswoning in de naburige Bachlaan. De brandweer wordt ingezet om hem met een speciale ladderkraan van het dak te halen.
Alwin van Hese is opgelucht dat ook de laatste weer terug in zijn hok is, want de kroonkraanvogel kan maar moeilijk overleven in de natuur. "De dieren worden gevoederd, waardoor ze niet zomaar zelf hun eten vinden. Ik ben echt super blij."
Kroonkraanvogel
Het hok van de kroonkraanvogels waaruit ze ontsnapten © Omroep Zeeland