Fietstunneltje Terneuzen wordt opgefleurd met 34 meter lange muurschildering

Verf, kwasten en een rolsteiger. Wie bij het fietstunneltje bij zwembad Scheldorado komt, ziet meteen dat het flink onder handen wordt genomen. Kunstenaars leven zich uit en maken een muurschildering op de 34 meter lange muur. Bewoners mochten meedenken wat voor schildering er op de muren moest komen. Het ontwerp van Arijan van Wijngaarden had de voorkeur. De kunstenaar zegt dat er straks "verschillende Terneuzense elementen" in de tunnel te zien zijn.
Fietstunnel bij Scheldorado krijgt een muurschildering
"Ik maak samen met wat helpers een soort stadspanorama, met onder meer een afbeeldingen van de Vliegende Hollander en het stadhuis", aldus Van Wijngaarden.
Vincent van Leeuwen, zelf ook ontwerper, helpt Van Wijngaarden met schilderen. "De muren zijn 34 meter lang en ruim 2 meter hoog. Hoeveel verf we gaan gebruiken? Ik denk honderd liter, ik heb geen idee", zegt Vincent terwijl hij met een kwast een groene strook op de muur zet.

Vrolijk gevoel

Van Wijngaarden denkt dat de gebruikers van de tunnel er straks met een vrolijk gevoel doorheen zullen lopen. "Ik denk niet dat er straks graffiti overheen gespoten gaat worden, want eigenlijk mag dat niet, maar ja je houdt het niet tegen."
De schilders zijn nu een week bezig, ze denken eind september de laatste verfstreep te zetten.