Schaarse zomerse dag: eindelijk strandweer!

Een zomerse zaterdag met hoge temperaturen zorgt voor volle stranden. Na een regenachtige week in een verder vrij koele zomermaand, is het eindelijk weer dag van zon en zee.
Schaarse zomerse dag: eindelijk strandweer!
Op het Vlissingse badstrand genoten honderden mensen van het warme weer. Naast inwoners en toeristen waren er veel dagjesmensen, die uit alle windrichtingen afkomstig waren, uit Vlaanderen, Brabant en Limburg. Algemene stemming: "Het is heerlijk, heerlijk!", verwoordt een man uit Breda, "Fijn dat er een keer een dagje zon tussen zit, na al die regen. Het is heerlijk met die zon. En een lekker vol strand, heerlijk."
Vanwege de drukte sloot de gemeente Vlissingen de boulevard af. Sinds april sluit de gemeente bij temperaturen hoger dan 25 graden of bij grote drukte Boulevard Evertsen, Boulevard Bankert en Boulevard De Ruyter af voor gemotoriseerd verkeer. Zo krijgen voetgangers en fietsers meer ruimte en kunnen bezoekers de anderhalve meter beter aanhouden.
Het is snel weer over met warme weer. Voor vanavond is regen voorspeld. De komende dagen is het opnieuw veel koeler. De temperatuur daalt morgen naar zeventien graden.