Lullig gebouw in Middelburg: 'Als je het eenmaal ziet, blijf je het zien'

Staat dat er nou echt? De drie torens van de nieuwe studentenhuisvesting in Middelburg vormen samen een drieletterwoord. Stadsdichter Raymond van de Ven publiceerde de foto met commentaar op Facebook. Zijn post ging viraal.
De impressie van de nieuwe studentenwoningen aan de Kanaalweg in Middelburg.
De impressie van de nieuwe studentenwoningen aan de Kanaalweg in Middelburg. © Rothuizen
"Nu je het zegt", lacht architect Taco Tuinhof van bureau Rothuizen, dat het ontwerp maakte. "Ik vind het eigenlijk wel humor. Nee, dit was zeker niet de bedoeling. Dat zou het wel ernstig maken. De bouwhoogtes zijn al vastgelegd in een plan uit 2000. Daar hebben wij op voortgeborduurd."

Lullig foutje

Stadsdichter Raymond van de Ven was niet degene die het lullige aspect van het ontwerp ontdekte, vertelt hij. "Een vriend van mij zag het. Hij is niet zo van de sociale media, dus heb ik het geplaatst." Zijn post ging meteen viraal. "Als je het eenmaal ziet, blijf je het zien. Ik denk dat het een lullig foutje is, maar dat een architectenbureau dat niet ziet, kan ik me nauwelijks voorstellen."
Het gebouw is nog in aanbouw. De foto is een impressie van hoe het gebouw eruit ziet als het klaar is. Bewoners van de wijk Dauwendaele kijken straks tegen de megagrote letters aan, vanuit het centrum van de stad staat het woord 'lul' in spiegelschrift.
"Als je wil, kun je overal wel dingen in zien", zegt Tuinhof. "Maar ik vrees dat we er nooit meer vanaf komen. Misschien, als straks de bomen groeien, dat je het niet meer ziet.' Van de Ven krijgt inspiratie van het ontwerp, zegt hij. "Ik ga me beraden op een lul-gedicht."