Zeeuwse Jan op Aruba ziet coronasituatie op het eiland verbeteren

De Zeeuwse Jan Lamper, die Zeeuwen iedere week update vanuit zijn woonplaats op Aruba, ziet langzamerhand de coronasituatie op het eiland verbeteren. Dit weekend is er opnieuw een vaccinatieronde op het eiland. Maar, corona is niet het enige dat Jan bezighoudt: in zijn woonplaats zijn er namelijk hele bijzondere poorten geplaatst.
ZIB Zeeuw in het Buitenland Jan
Jan Lamper, onze Zeeuw in Aruba © Omroep Zeeland
Het klinkt mysterieus, maar dat is het niet. "Het zijn 'drive-pinpoortjes", grapt Jan, terwijl hij lacht om zijn woordspeling. "Er zijn op Aruba nu verschillende locaties waar je geld kunt pinnen vanuit je auto. Je komt aanrijden, je stopt naast het pinautomaat, je doet al je handelingen en hoppa, je krijgt je geld."
Luister hieronder het gesprek met Jan terug:
Jan vanuit Aruba
Maar, op Aruba zijn er bestuurders met hun stuur aan 'de Engelse kant', rechts. "Die moeten dus uitstappen, want daar zijn de poortjes niet op gebouwd". lacht Jan. "Maar het is niet dat er daardoor minder mensen komen hoor, soms sta ik gewoon in de rij."
Elke doordeweekse dag spreken wij in de radiorubriek Zeeuw in het buitenland met een oud-provinciegenoot die in een ander land woont over hoe hij of zij de coronacrisis daar ervaart.
Jan Lamper is twee jaar geleden samen met zijn vrouw naar Aruba vertrokken. Niet om te werken maar om van het pensioen te genieten. En om hun zoon, die al vijftien jaar op het eiland woont, en kleindochter (12) vaker te zien. De droom van zijn vrouw was om daar achteraan te reizen. Jan komt oorspronkelijk uit Yerseke, maar heeft ook lang in Goes gewoond. Hij is graag en veel in zijn tuin bezig en één keer per week rijdt hij ook oudere mensen naar de dagbesteding.