Hoek geeft voorsprong in slotfase weg en wint weer niet

Hoek heeft in de Derde Divisie weer niet gewonnen. De ploeg van trainer Lieven Gevaert speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Harkemase Boys en greep zo weer naast een broodnodige overwinning. In het eerste deel van de wedstrijd sloeg Hoek toe, maar de opgebouwde voorsprong werd dus nog weggegeven.
Bekijk hier de samenvatting van Hoek-Harkemase Boys: 2-2
Hoek kende een droomstart, want al na negen minuten was het raak voor de thuisploeg. Met een diagonaal schot benutte spits Steve Schalkwijk de eerste kans van de wedstrijd. Niet veel later was het opnieuw raak. Rik Impens dribbelde naar de rand van het strafschopgebied, had meerdere afspeelmogelijkheden, maar verraste de keeper van de Friezen met een laag schot: 2-0.

De Vroe

Na dat doelpunt kreeg Harkemase Boys voor rust nog een aantal kansen op de aansluitingstreffer. Eerst kopte Arnoud Bentum over, daarna werd een fout van doelman De Vroe (hij ging vorige week tegen Stedoco al in de fout) nu niet afgestraft en vlak voor rust redde diezelfde De Vroe met zijn voet op een inzet van Henny Bouius.
voetbal Hoek Harkemase Boys Arnoud Bentum
Verslagenheid bij Hoek na de gelijkmaker van Arnoud Bentum © Orange Pictures
In de tweede helft ging Harkemase Boys, dat in Hoek zes geblesseerde spelers miste, opnieuw op jacht naar de 2-1. Een van de afwezigen was spits Berwout Beimers, eerder dit seizoen nog twee keer trefzeker tegen GOES. Harkemase Boys zette Hoek onder druk, maar tot veel grote kansen leidde dat niet.

Toch nog gelijk

Toch scoorden de bezoekers in de slotfase nog twee keer. Hoek had eerst een kans op 3-0 laten liggen, toen Henny Bouius de spanning nog terug wist te brengen door 2-1 te scoren. En drie minuten later was het opnieuw raak. Bentum tekende voor de 2-2 en liet Hoek in mineur achter. Bijna gingen de Friezen zelfs nog met drie punten naar huis, maar omdat Kian Visser de paal raakte, bleef Hoek een nog groter drama bespaard.
Na afloop waren er veel teleurgestelde gezichten bij Hoek. Er kwam ook kritiek. Bijvoorbeeld van Jonathan Constansia. De middenvelder was kritisch op zichzelf: "Ik had de 3-0 moeten scoren".
Maar ook was Constansia kritisch op anderen. "Sommigen moeten vijftig procent meer geven. Niet tien procent, maar vijftig procent."