67-jarige man uit Biggekerke om het leven gebracht, verdachte opgepakt

Bij theetuin 't Hofje aan de Noordweg even buiten Biggekerke is vanmorgen iets voor negen uur een man om het leven gebracht. De politie meldt dat het gaat om de 67-jarige bewoner van het pand. Direct na het incident is een 36-jarige verdachte aangehouden. De verdachte komt uit Middelburg. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar. De politie doet nog onderzoek.
In Biggekerke is vanmorgen iets voor negen uur een dode man gevonden.
De 36-jarige verdachte was nog aanwezig toen de politie ter plaatse kwam en werd meteen na het incident gearresteerd. Aanleiding van het geweldsincident ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De verdachte zou voor zijn aanhouding door agenten het huis zijn uitgepraat, met behulp van megafoons.
Bart Koets, buurman en eigenaar van het weiland naast de plaats delict, is erg geschrokken. "Het was een hele fijne buurman. We hebben nooit iets vervelends meegemaakt, iedereen is zo ontzettend geschrokken."
De tuin is een geliefde plek bij liefhebbers. De eigenaren doen regelmatig mee aan open tuindagen. De tuin wordt door liefhebbers gezien als één van de mooiste van Zeeland.
De forensische opsporing doet onderzoek op het terrein aan de Noordweg in Biggkerke
De forensische opsporing doet onderzoek op het terrein aan de Noordweg in Biggkerke © HV Zeeland