Zeeuws team racet met solex voor Kika

OVEZANDE - De deelnemers hebben samen zo’n € 70.000 aan sponsorgeld verzameld voor het goede doel van de race: Kika, oftewel de Stichting Kinderen Kankervrij.

Vriendengroep

De vriendengroep heeft zich met twee teams aangemeld. Een team bestaat uit vier leden; drie coureurs en één monteur. Helemaal onervaren zijn de solexliefhebbers uit Ovezande niet. Vorig jaar hebben ze met één team voor het eerst meegedaan aan deze 24-uur solexrace.

Meedoen

Het eerste team, genaamd "Trekàpiel 1", bestaat uit Partick de Jonge, Patrick Hoekman, Patrick Raas en Bjorn Boonman. Zij rekenen met een door Adrie Koole van het Solex Service Centre Zeeland speciaal geprepareerde solex op een hoge klassering. Team 2, dat bestaat uit Edwin Rijk, Pim van Eijzeren, Richard Rijk en Remco Moelker, heeft minder hoge ambities en vindt naar eigen zeggen 'meedoen belangrijker dan winnen'.

Getuned

De getunede solex van het eerste team kan een maximum snelheid van rond 40 km per uur halen. Een eenvoudige rekensom leert dat er in 24 uur in theorie een afstand van 960 km afgelegd kan worden. Zo ver zullen ze zeker niet komen, want er is in die 24 uur altijd oponthoud door bijvoorbeeld de wisseling van coureurs of pech.

Brandstof

Van de winnaar wordt wel verwacht dat die een afstand van rond 800 km af zal leggen. Zo’n ritje kost overigens maar 16 liter brandstof, want de solex rijdt 1 op 50.