Personeel tankopslagbedrijf Vesta legt het werk neer

Personeel van tankopslagbedrijf Vesta in Vlissingen gaat vanavond staken, zegt vakbond FNV. Daardoor komt de overslag naar schepen stil te liggen en kunnen klanten geen spullen ophalen. Hoe lang de staking zal duren is niet bekend.
Vesta Terminal in Vlissingen
Vesta Terminal in Vlissingen © Vesta Terminal
Volgens de bond is het eindbod van Vesta voor een nieuwe CAO te mager en legt het personeel daarom het werk neer. Bij het bedrijf in Vlissingen werken 25 mensen.

Loonsverhoging

Vesta en FNV hebben een andere kijk op de cao voor de werknemers van het tankopslagbedrijf. Vesta wil een cao tot eind 2021 met een loonsverhoging van 1 procent per 1 juli 2021. FNV wil een nieuwe cao voor 3 jaar, met een loonsverhoging van 3 procent in 2021 en 2 procent voor 2022 en 2023. Ook wil de FNV werkgelegenheidsgarantie tot 2023, in plaats van tot december 2021.
De vakbond en het Vlissingse bedrijf staan ook op andere fronten niet op een lijn. De vakbond wil verandering zien in diverse toeslagen, aanvulling op ouderschapsverlof en een regeling voor eerder stoppen met werken. Volgens de vakbond wil het Vlissingse bedrijf de bijdrage aan stichting Veilige Haven - een stichting die zich inzet voor de veiligheid in havens - halveren, daar is de bond het niet mee eens.