Slag om de Schelde populairste film op Netflix wereldwijd

De film De Slag om de Schelde was afgelopen weekend wereldwijd de best bekeken film op Netflix. Dat meldt FlixPatrol, een website die streamingdata van films en tv-series verzamelt. Onder de titel The Forgotten Battle werd de film afgelopen vrijdag op de streamingsdienst gelanceerd.
Opnieuw gedownload
Actrice Susan Radder tijdens het persmoment van de speelfilm De Slag om de Schelde in juni. © ANP
Eerder zagen meer dan een half miljoen mensen de duurste Nederlandse speelfilm sinds Zwartboek in de bioscoop. Begin oktober won de film nog vijf Gouden Kalveren in technische categorieën. Op Twitter reageren mensen enthousiast op de film:
Afgelopen week stond de streamingsdienst nog stil bij de 9.764 slachtoffers die tijdens de Slag om de Schelde om het leven zijn gekomen. Toen dreven er honderden lichtgevende legerhelmen in de Hofvijver. "Wat in het donker gebeurde, verdient licht", stond op een bordje bij de vijver te lezen.
In de film worden drie jonge levens belicht die onlosmakelijk met elkaar verbonden raken. Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat tegen wil en dank in het verzet betrokken raakt, komen voor cruciale keuzes te staan die niet alleen gaan over hun eigen vrijheid maar ook over de vrijheid van anderen.