Hoek en trainer Lieven Gevaert per direct uit elkaar

Voetbalclub Hoek en trainer Lieven Gevaert hebben besloten om de samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen. De derdedivisionist heeft dat maandagavond bekendgemaakt. Gevaert vertrekt naar de Belgische club Dikkelvenne. Die club kondigde maandag de komst van Gevaert als nieuwe hoofdtrainer aan.
voetbal Hoek Lieven Gevaert
Hoek-trainer Lieven Gevaert © Orange Pictures
"De redenen zijn intern besproken en beide partijen kiezen ervoor hierover geen verdere mededelingen te doen", zo laat voorzitter Art van der Staal weten.

Opvallend

De breuk komt op een opvallend moment. Hoek bracht koploper Sparta Nijkerk afgelopen zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen toe door een 1-2 zege in Gelderland.
De prestaties van Hoek zijn wisselend dit seizoen. De club staat op de tiende plaats in de Derde Divisie. Na een moeizame start heeft Hoek na negen duels drie overwinningen behaald. In het toernooi om de KNVB Beker werd de Zeeuws-Vlaamse ploeg in de tweede voorronde uitgeschakeld door SteDoCo.
Komend weekend komt Hoek niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 30 oktober. Dan speelt Hoek een uitwedstrijd tegen Staphorst.
Gevaert was sinds augustus 2019 in dienst bij Hoek, als opvolger van Hugo Vandenheede. Hij debuteerde met een 1-0 overwinning op FC Lisse.
Lieven Gevaert coachte Hoek in 41 officiële wedstrijden. Daarvan won hij er vijftien, goed voor een winstpercentage van 36,6%.