Middelburg vangt vanaf vandaag honderd vluchtelingen op in Studio A58

De gemeente Middelburg vangt vanaf vandaag met spoed honderd vluchtelingen op. De vluchtelingen worden opgevangen in evenementenlocatie Studio A58 aan de rand van de wijk Mortiere. Eind volgende week komen nog zo'n honderd tot 150 vluchtelingen extra naar Studio A58.
Studio A58 Middelburg
Studio A58 wordt opvanglocatie voor vluchtelingen © Omroep Zeeland
Bewoners van de wijk zijn gisteren per brief geïnformeerd. "Hiermee geeft Middelburg gehoor aan de dringende oproep die onder andere de burgemeester van de gemeente Westerwolde (Ter Apel), de commissaris van de Koning en het demissionaire kabinet afgelopen week hebben gedaan", schrijft de gemeente in een persbericht.

Onhoudbaar

Het kabinet eiste daarom dat andere gemeenten nog dit weekend duizend extra opvangplaatsen zouden realiseren.
Het dagelijks gemeentebestuur van Middelburg wilde komende dinsdag een besluit nemen over de tijdelijke opvang voor tweehonderd tot maximaal 250 vluchtelingen. Dat besluit is naar voren gehaald. Wethouder Chris Simons zegt dat hij niet weet wie er komen en hoelaat de bussen arriveren. Vandaag wordt de locatie in gereedheid gebracht.

Vergelijkbaar met Zeelandhallen

De opvang in Middelburg wordt vergelijkbaar met de opvang in de Zeelandhallen in Goes. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) plaatst, net als in Goes, in Studio A58 units. Deze zijn er nu nog niet en daarom worden voor de honderd personen die vanaf morgen naar Middelburg komen tijdelijk veldbedden neergezet.
De opvang geldt voor de periode van een half jaar. Met de mogelijkheid om het met een half jaar te verlengen. Als eerder blijkt dat de opvang in Studio A58 niet meer nodig is, wordt de noodopvang afgebouwd.