Goeiemorgen! Op de fiets naar Glasgow, broodjes ingezegend en saxofoontalent

Goeiemorgen! Houd in elk geval je paraplu bij de hand als je de deur uit moet. Want er is wat regen en ook kans op onweer vandaag. Maar dat was je al gewend na een nat en grijs weekend, toch?
Deze maandag zijn twee studenten van de HZ op de fiets onderweg naar de klimaattop in Glasgow. Ze fietsen in een groep studenten eerst van Amsterdam naar de boot die ze naar Newcastle brengt. Daarna is het op de pedalen om uiteindelijk op 6 november aan te komen in Glasgow tijdens de Global Day of Action for the Climate.
Twee HZ-studenten fietsen naar klimaattop in Glasgow
Ze maken deel uit van een grote groep studenten die de klimaattop bezoeken © Instagram De Luchtfietsers
En misschien kom je zelf uit de Zak van Zuid-Beveland, dan ben je misschien wel bekend met de Hubkes, dat zijn broodjes die speciaal voor Sint-Hubertus op 3 november worden gebakken. Ze zijn eigenlijk bedoeld als opening van het jachtseizoen en de traditie is overgewaaid uit Brabant. In Kwadendamme hebben ze de Hubkes al jaren, en ze zijn dit weekend ingezegend door de pastoor. Smakelijk!
Ruben Oele gaat naar het Prinses Christinaconcours
Ruben Oele gaat naar het Prinses Christinaconcours © Omroep Zeeland
Hij toetert als de beste. De 12-jarige Ruben Oele uit Kapelle. Maar hij komt dan ook uit een muzikaal nest, want elk gezinslid speelt een instrument. Hij heeft zelf een voorliefde voor de jazzmuziek en dat hoor je als hij zijn saxofoon laat schallen. En dat is opgevallen, want deze woensdag hoort hij of hij is geselecteerd voor de finale van het prestigieuze Prinses Christina Jazz Concours in Amsterdam. Dat is nog even spannend!
Vallende bladeren in de herfst
Vallende bladeren © Anne-Marie van Iersel

Het weer

Vanochtend is er vooral aan zee kans op een regen- of onweersbui, verder zijn er veel opklaringen. Vanmiddag en vanavond kunnen er verspreid enkele buien vallen, maar blijft de zon ook af en toe te zien. De maximumtemperatuur is zo'n 13 graden, de wind is matig tot krachtig uit het zuiden tot zuidwesten.