Informatiecentrum Grevelingen is niet kostendekkend en sluit

Staatsbosbeheer sluit per 1 december het Informatiecentrum Grevelingen bij de Brouwersdam. Het gaat om de winkel en de uitkijktoren. De reden voor de sluiting is dat het informatiecentrum niet kostendekkend is. De horeca is nu al gesloten.
Informatiecentrum Grevelingen
Het Informatiecentrum Grevelingen sluit per 1 december © Staatsbosbeheer
In de afgelopen jaren zegt Staatsbosbeheer geprobeerd te hebben 'een kostendekkende constructie te realiseren om het informatiecentrum met een openbare functie te kunnen behouden, maar dat is uiteindelijk financieel niet haalbaar gebleken'. Ook onderzoek naar samenwerking met andere partijen in de regio heeft het informatiecentrum niet kunnen redden.

50.000 bezoekers per jaar

Het informatiecentrum met panoramisch uitzicht over het Grevelingenmeer en de Noordzee werd in 2015 geopend en in 2017 overgedragen aan Staatsbosbeheer, omdat het Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta werd opgeheven. Staatsbosbeheer nam het informatiecentrum over, nadat het toenmalige Inspiratiecentrum door financiële problemen moest sluiten.

Staatsbosbeheer wil het informatiecentrum gaan verkopen, het liefst aan 'een partij met een maatschappelijke invulling passend bij het gebied de Grevelingen'. Jaarlijks trok het informatiecentrum met uitkijktoren 50.000 bezoekers. Dat waren voornamelijk mensen uit de omgeving.