Adri Franke stopt per direct als trainer: 'Zeeuwse voetbalsters missen elke vorm van voetbalgogme'

Bijna 50 jaar had hij verschillende vrouwenteams onder zijn hoede, maar nu stopt Adri Franke uit Veere per direct. Hij is dit seizoen trainer van het Walcherse fusieteam WVV'20, maar trekt nu de conclusie dat het in de provincie slecht gesteld blijft met het vrouwenvoetbal. "Ze missen elke vorm van voetbalgogme."
Trainer Adri Franke geeft aanwijzingen
Trainer Adri Franke geeft aanwijzingen aan zijn elftal © Omroep Zeeland
"Al in 1976 ging ik namens de KNVB langs Zeeuwse clubs om trainingen en bestuurlijke vraagstukken te verzorgen ten aanzien van het vrouwenvoetbal", blikt Franke terug. Meerdere keren sprong de trainer in de bres voor het vrouwenvoetbal en hoopte hij dat het professioneler werd. "Ik heb verschrikkelijk veel mooie momenten gekend, maar deze zijn haast verdwenen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de mentaliteit en kennis is veranderd bij speelsters."
"Zelfreflectie is niet hun sterkste kant en ze missen elke vorm van voetbalgogme." Het is de belangrijkste reden die Franke aangeeft om nu te stoppen als voetbaltrainer. "Landelijk is het allemaal top, maar daaronder is het nog steeds een matige bedoening."
Luister hier het gesprek met Adri Franke terug:
Adri Francke over waarom hij stopt als trainer
Adri Franke was tot en met dit weekend de trainer van WVV'20, een samenwerkingsverband tussen Zeelandia Middelburg en FC Dauwendaele op het gebied van vrouwenvoetbal. Eerder was hij werkzaam voor onder andere de damesteams van Oostkapelle, MZC'11 en Veere.