Goedemorgen! Drukte bij prikbus, woningbouw en kinderburgemeester

Goedemorgen. Corona beheerst het nieuws eigenlijk al sinds februari vorig jaar, maar sinds de persconferentie van anderhalve dag geleden en het hoge aantal besmettingen lijkt het actueler dan ooit. We zijn gisteren wezen kijken bij de vaccinatiebus aan de Bellamystraat in Terneuzen. Daar was het aardig druk.
De redenen waren verschillend: "Ik wil gewoon kunnen voetballen zonder me elke keer te moeten testen", "Ik was het eerder vergeten" of sommigen kwamen gewoonweg voor hun derde prik.
Kinderen met een beperking spelen samen met kinderburgemeester Kris
Kinderen met een beperking spelen samen met kinderburgemeester Kris © Omroep Zeeland
Pionnen, ringen en frisbees. Sporthal De Stenge in Heinkenszand stond gisteren vol met sport- en spelattributen. Kinderburgemeester van de gemeente Borsele, Kris Rottier, had namelijk een sportmiddag georganiseerd. Speciaal voor kinderen met een beperking. De kinderen konden hun plezier niet op. Lachende gezichten straalden door de gymzaal. "Daar doe ik het voor", zegt Kris.
Noorderpolder Zierikzee
Veel waterpartijen en groen in uitbreidingsplannen voor Zierikzee © Omroep Zeeland
Zierikzee wordt de komende jaren een stukje groter. Dat blijkt uit uitbreidingsplannen voor de nieuwbouwwijk Noorderpolder die de gemeente heeft gepresenteerd. Waar nu nog weilanden liggen worden zo'n 250 woningen en appartementen gebouwd. En aan de bouwlust van Schouwen-Duiveland komt voorlopig geen einde. De gemeente werkt ook aan plannen voor starterswoningen verspreid over het eiland.
De watertoren in Goes
De watertoren in Goes © Arjan van Lomwel

Het weer

Op verschillende plekken is er vanochtend wat mist, vooral in de kustgebieden vallen wat buien. Vanmiddag en vanavond is het bewolkt en zijn er overal perioden met regen. Het wordt ongeveer 10 graden.