Deze mensen weten het zeker: Emma Heesters is de krokodil in The Masked Singer

Het tv-programma The Masked Singer op RTL4 heeft dit jaar misschien wel een Zeeuws tintje. Want in het pak van de krokodil gaat mogelijk een zangeres uit de provincie schuil. Naar aanleiding van de hints die in het programma gegeven worden en de verschillende optredens weten een hoop mensen op Twitter het zeker: Emma Heesters is de krokodil. Dit is waarom.
België, Indonesië, hoed en zuinig zijn verschillende hints die in het programma al prijs zijn gegeven. Die laatste hint zou dan natuurlijk op Zeeland slaan, de provincie waar ze geboren en getogen is.
In de zangcompetitie The Masked Singer treden bekende Nederlanders van top tot teen verkleed en onherkenbaar op. Voor de kijkers en de jury is het niet bekend wie er achter het masker verschuild zitten. Wekelijks worden de optredens uitgezonden op televisie.
Aan het eind van de aflevering valt de deelnemer die de minste stemmen van het publiek kreeg af. Dat personage onthult zijn of haar identiteit.
België kan op verschillende manieren met Heesters te maken hebben: ze staat al een tijd in de Belgische hitlijsten met het nummer Rendez-vous dat ze samen opnam met Metejoor. Daarnaast heeft ze een huis in Antwerpen, daar woont ze samen met voetballer Wesley Hoedt die uitkomt voor RSC Anderlecht. Vandaar de hint hoed.
Heesters heeft niet alleen maar fans in Nederland en België. Vorig jaar liet ze weten dat haar fans vooral Indonesisch zijn. Op dat moment kwam ruim een derde van haar YouTube-fans uit Indonesië. Ook heeft ze het nummer Just Missing You gemaakt, een cover van de Indonesische zanger Andmesh Kamaleng.
In de uitzending van vrijdag 19 november kwamen er nieuwe hints bij: het woord donderdag ontbrak op een pillendoosje. Heesters heeft het nummer Donderdag uitgebracht met Bilal Wahib en Kris Kross Amsterdam. Daarnaast waren op twee koffiemokken waren de letters M en A te zien.
Na het optreden werd een extra hint gegeven. Presentator Ruben Nicolai toonde een zeemanshoed aan het publiek en zei: "We hebben hier te maken met een zuidwester." Mogelijk ook weer een verwijzing naar Zeeland. Al zijn er ook mensen die denken dat het hoofddeksel nog een keer een hint is naar de vriend van Heesters.
Ook werd nog een andere hint ontdekt. Op een tube was de letter U geschreven. Dat kan een verwijzing zijn naar YouTube, het platform waar de zangeres uit 's-Gravenpolder bekend werd en inmiddels miljoenen abonnees heeft.
Ondanks de aanwijzingen die in verschillende afleveringen voorbijkwamen, is de naam van Heesters nog niet genoemd door de juryleden. Tot verbazing van mensen thuis.
Hints genoeg, maar nog niet iedereen is overtuigd dat de Zeeuwse zangeres in de krokodil is gekropen.
Emma Heesters of niet, wat Kimberley betreft is de krokodil de grote favoriet om de show te winnen.