Welkom op de nieuwe website en app van Omroep Zeeland: dit is er veranderd

Vanaf vandaag is het nog makkelijker om het Zeeuwse nieuws via je smartphone of computer te volgen. Omroep Zeeland heeft vanochtend de vernieuwde app en website gelanceerd met nieuwe functionaliteiten en een betere gebruikservaring.
Welkom op de vernieuwde app en website van Omroep Zeeland
Welkom op de vernieuwde app en website van Omroep Zeeland © Omroep Zeeland
Naast de berichtgeving, het weer en verkeersinformatie, heeft het online televisiekijken (live en gemist) en radio luisteren een prominente plaats gekregen in de app. Ook ziet alles er anders uit: de website en app hebben een nieuwe, frisse uitstraling.

Makkelijker het nieuws te volgen

Volgens hoofdredacteur Edwin de Kort wordt het met de nieuwe website en app makkelijker om het Zeeuwse nieuws te volgen, te kijken en luisteren bij Omroep Zeeland. "Juist op onze eigen online platforms willen we zo sterk mogelijk voor de dag komen."
De nieuwe Omroep Zeeland-app ook op je telefoon of tablet? De nieuwe versie is makkelijk te downloaden of updaten in de appstores en is beschikbaar voor alle iOS- en Android-apparaten.
In de app en op de website wordt door de nieuwe indeling en uiterlijk een goed overzicht gegeven van de nieuwsberichten. Ook met wie 's ochtends vroeg en 's avonds laat het nieuws tot zich neemt, is rekening gehouden. Met de donkere modus die gekozen kan worden, is de app 's avonds een stuk rustiger voor de ogen.

Niet meer mogelijk te reageren

Met het lanceren van de nieuwe website, is het niet meer mogelijk een reactie onder een nieuwsartikel te plaatsen. Reageren blijft wel mogelijk via de socialmediakanalen van Omroep Zeeland zoals Facebook en Instagram.
Nieuwe app Omroep Zeeland
Download de vernieuwde app van Omroep Zeeland in de appstores © Omroep Zeeland
Live televisie en radio volgen kon al een tijdje via de app en website, maar binnenkort kan deze functie ook gebruikt worden met Google Chromecast en Airplay. Zo kun je makkelijk vanuit de app of website televisie en radio streamen naar de tv. Uitgezonden televisieprogramma's zijn snel terug te vinden en direct via de website of app te bekijken. In de app worden de radio- en tv-gids een stuk makkelijker in gebruik.

Verkeersinformatie en zoeken in de app

De actuele verkeersinformatie voor Zeeland en een nieuwe zoekfunctie voor nieuwsartikelen, tv- en radioprogramma's zijn nu ook te vinden in de app. Bij zowel de website als de app kan de gebruiker kiezen of er ook twee berichten van het landelijke NOS-nieuws worden weergegeven.