Museumschip Mercuur naar laatste rustplaats in Vlissingen

Museumschip Mercuur is versleept naar het Dok van Perry in Vlissingen. De oude mijnenveger lag eerst nog om de hoek aan de Houtkade en ligt vanaf nu dus in het oudste droogdok van Nederland dat in 1704 werd gebouwd. "De Mercuur heeft haar laatste rustplaats gevonden."
Museumschip Mercuur versleept naar Dok van Perry
Het bestuur van het schip is blij dat ze nu in het dok ligt. Bert Schollema: "Wat mij betreft kan iedereen het schip nu komen bezoeken. En ze ligt hier goed, daar heeft Vlissingen wat aan."

Nooit klaar met opknappen

Er moet nog wel wat aan de Mercuur opgeknapt worden, maar dat gaat zeker gebeuren. Schollema: "We zijn nooit klaar met opknappen, maar daar hebben we dan ook veel vrijwilligers voor, en die doen dat heel erg graag." Op de bodem van het dok zijn grote betonnen blokken neergezet, waar de Mercuur op kan staan als het dokje af en toe droog komt te liggen. "Dan kunnen we er beter bij."
Ook Vlissingers zijn blij dat de Mercuur in het Dok van Perry ligt. "Het is een leuke nieuwe attractie voor de stad", zegt een vrouw, die er meteen aan toe voegt dat er nog wel veel opgeknapt moet worden. Een man die in het Scheldekwartier woont vertelt dat ie op marineschepen heeft gevaren. "Dus dit doet me wel wat dat de Mercuur hier zo ligt."